maandag 31 december 2007

Sergej Tyukhanov

Wie is de kunstenaar die me het meest is bijgebleven, dit jaar? Dat is de maker van deze Vliegende fles of Luchtfles. Klikt u vooral op de afbeelding.

2 opmerkingen:

Wouter van den Berg zei

Deze artiest is inderdaad heel bijzonder. Ik heb hem gegoogeld en gezien hoe geweldig veel hij doet - hoe consistent hij is en toch steeds weer nieuwe ideeën heeft.

Wat me alleen wel opviel (omdat het googelen niet meteen lukte): die -h- zet je ten onrechte in zijn naam: Tyukanov (beste Nederlandse transcriptie Tjoekanov) is het.

Je had waarschijnlijk al gezien dat Tyukanov op Sachalin geboren is, bekend van Shell en Tsjechov; in de aangrenzende Amoer-provincie blijkt een dorp Tyukan te zijn. Daar zal deze zeldzame naam wel van afgeleid zijn. De naam van het dorp kan dan "inheems" zijn, niet Russisch dus.

Ben Hoogeboom zei

Heb je ook zijn laatste schilderwerk gezien, Wouter? Die enorm volle Jeroen Bosch-achtige schilderijen? Hij is inderdaad niet lui.
Bedankt voor de correctie in de naam. En leuk dat je dan even gaat zoeken naar dat dorp Tyukan, dat niet in mijn atlas staat (die komt niet verder dan het Oekraiense Tyvrov), maar op het internet ongetwijfeld te vinden is.