donderdag 6 december 2007

Muhammed Ali, en dát mag wel?

Deze talentrijke bokser heeft zich vernoemd naar Mohammed en naar Ali. Toch mag hij nog gezien worden. Wat is er dan mis met die maskers van Mohammed en Ali van Sooreh Hera? Of is het gewoon jullie haat tegen homosexuelen, vrouwen en zo meer? Dat moet het wel zijn, hè?
Je moet eens naar links kijken, naar mijn aapjes, mijn bonobo’s. De vriendelijkste aller beesten. Die maakt het niks uit of je man of vrouw bent, of homo- of heterosexueel. Ze doen het met iedereen. Ze maken ook nooit oorlog. Er is een oud filmpje van een bonobo-wijfje dat met een rups op haar hand zit. Ze laat die rups wegkruipen en doet hem op een struikenblad. Heel zachtjes deponeert ze hem, oeps!, op dat blad. Dat filmpje staat bij mijn weten niet op internet, maar het is er wel.
Zouden jullie niet zo willen zijn als dat bonobo-wijfje? Ik ben zo.

2 opmerkingen:

A.S. zei

That is why I care so much about you.

Ben Hoogeboom zei

Dat snap ik eigenlijk niet, lief. Want je hebt een rups of een insect op je hand, en natuurlijk laat je dat arme beestje los en leg je hem op een mooie plant neer. Je schrikt daarna natuurlijk wel van de kraai die neerstrijkt en het beestje ‘meeneemt’ als ochtendvoer. Zoals de nachtvlinder die eergisteravond in mijn huis zat opgesloten, totdat ik mijn raam opendeed, en die onmiddellijk werd weggevreten door volgens mij een soort vinkje.