zondag 23 december 2007

Sandwalk, Scientia natura

Dat zijn twee van de Amerikaanse sites die ik graag lees. Sandwalk is van meneer Moran, die biochemicus is aan een Amerikaanse universiteit. Hij legt veel uit op zijn site, wordt ook af en toe kwaad. Scientia natura is van een studente, die zich bijna voortdurend kwaad maakt.
Waarover maken ze zich kwaad? Over het Intelligent Design, het creationisme, over de banale onzin die er her en der verkondigd wordt over de evolutie.
Ik kan ze een eenvoudige tip aan de hand doen: de zon. Laat de anti’s de zon maar eens verklaren. Erbij vertellen dat er miljarden zonnen zijn, met dus een grote kans dat er ook aardes omheen zullen draaien, ergens.
Je moet die anti’s gewoon recht in de ogen kijken. Ze liegen, ze bedriegen, dat weet je. Als ze bedriegen en liegen, moet je ze recht aankijken. It’s simple.
Weg met het geloof, leve de wetenschap. Dat is mijn boodschap. Gelukkig hebben we een minister van onderwijs die er zo over denkt. We hebben niet meer de vorige mishap. Die stomme koe moest zich laten ‘bijpraten’ door een figuur, van wie ik overigens sindsdien niets meer gehoord heb, die voor dat onzalige Intelligent Design was. Dezelfde koe is overigens minister, niet van onderwijs (godzijdank), maar van economische zaken geworden. Veel plezier daarmee.

Geen opmerkingen: