donderdag 17 januari 2008

Nederlandse moslim, in de politiek

Bouchra Ismaili is een Nederlandse politica, ze zit in de Rotterdamse raad. Ze kreeg een kwade email en reageerde zo:

Luister goed jij vuile gek WIJ BLIJVEN HIER hahahahahahhahah VAL DOOD . Ik ben een nederlandse moslim en dat zal ik blijven tot mijn dood. Ik heb medelijden met jouw soort jij moet leven met haat, echt triest. Mijn vader en moeder hebben keihard gewerkt om dit land mede op te bouwen en ik heb niks te maken met wat anderen denken of zeggen. Jij bent een zielige duivelaanbidder!!! Je hebt je ziel verkocht!!!Raar wel in de duivel en aanhang geloven en God de almachtige de overheerser van hemelen en aarde ontkennen.Jouw soort zijn de ergste terroristen jullie terroriseren nu al jaren ons leven hier in Nederland. Maar gelukkig zijn jullie dun bezaaid en zijn de meeste Nederlanders ontwikkeld en tolerant. Jullie zijn hier de allochtonen!!!! Met Allah aan mij zijde vrees ik niks en niemand. IK EN MIJN MEDE MOSLIMS LEVEN jouw soort word verteerd door haat. Een advies als ik zo vrij mag zijn bekeer je tot de islam en vind rust in je hart. Haat vreet je op en zorgt ervoor dat je leeg bent in je hart. Je hebt maar beperkt tijd in dit leven ga leven en genieten het is zo voorbij allemaal. Wij leven.......................jij probeert iets ongedaan te maken het leven en het lot van anderen te beinvloeden. Vrijmetselaar hahahaha jij bent niet vrij je bent een slaaf van de duivel. Je denkt dat je zelf een soort god bent echt zielig ga jezelf na laten kijken! Als je een man bent met BALLEN laat dan weten wie je bent laten we in gesprek gaan. Je kan bij mij altijd terecht voor een gesprek. Ik weet dat je leeg bent van binnen en dat je soms voelt dat je niet bestaat. Je wilt gezien worden en gehoord maar je bent gewoon GEWOON, een grijze muis een miezerig persoontje een van de miljarden die op de aardbol rondlopen. Maar ik hoor je noodkreet Ik hoor je schreeuw naar aandacht. Ik zal altijd tijd voor je maken ondanks het feit dat ik het druk heb met Nederland een mooier schoner en veiliger land te laten worden waar mensen zichzelf kunnen ontwikkellen en in vrijheid en democratie kunnen leven ongeacht kleur afkomst en geloofsovertuiging. Waar zelfs duivelaanbidders van mij een plekje verdienen, want wie ben ik uiteindelijk om te oordelen. Dat laat ik over aan de rechter der rechters ALLAH A RAHMAN OU RAHEEM!!!

Ze is lid van de PvdA, die haar niet heeft geschorst.

7 opmerkingen:

Hadriana zei

Je zou toch zeggen dat iemand die in de politiek zit, autochtoon of allochtoon ,zich beter zou kunnen uitdrukken dan op deze manier.
Weinig vertrouwenwekkend, deze dame in de gemeenteraad en vreemd dat ze niet is geschorst.

Ben Hoogeboom zei

Hier vind je meer over deze dame.

Wouter van den Berg zei

Wacht even, ze reageerde op een ANONIEME mail, die ons verder bespaard is gebleven, maar je kunt raden naar de toon daarvan. Natuurlijk is het ongelooflijk dom je te laten provoceren, maar ik vind het echt niet zo erg als het ongeprovoceerd schrijven van haatmail. En los van die duivelaanbidders (die snap ik niet, ik dacht eerst dat dit tegen radicale islamieten gericht was, maar blijkbaar is dat niet zo) en los van dat "Bekeer je tot de Islam" kan ik me wel vinden in haar reactie, al zou ik 'm zelf anders (en waarschijnlijk helemaal níet) geschreven hebben.

Ben Hoogeboom zei

Zo anoniem was de email die het raadslid ontving, niet. De afzender noemde zich Jos Parbleu, een naam die ik al honderden keren eerder heb horen vallen. Zijn emails hebben niet de toon die je van een haatmail verwacht. Het wás geen haatmail.
Het was niet alleen ongelooflijk dom je te laten provoceren, het is ook onvergeeflijk, want ze is niet een gewone burger. Ze is politica.

Wouter van den Berg zei

Wat anoniem is lijkt me een kwestie van definitie. Ik had (en heb) de indruk dat Jos Parbleu een schuilnaam is, voor mij is dat hetzelfde. Dat vind ik heel erg, een reeks mailtjes sturen aan enigszins prominente moslims, in het kader van de guilt by association, en klaarblijkelijk niet onder je echte naam. Dat er dan eens iemand uit zijn slof schiet is een beloning die hij niet verdient. Hij zal genoten hebben.

Verder, ach, de honden lusten geen brood van Boushra's taalgebruik, maar als je raadsleden daarom gaat kapittelen blijf je bezig. Allemachtig, een raadslid! Iedereen met ambitie in die richting kan dat worden, omdat mensen die wél beschikken over de eigenschappen die jij en ik in elke politicus zouden willen zien, het zelden willen (hebben te leuk werk, verdienen te veel geld, worden depressief van vergaderen, gedijen niet bij conflicten etc.). Daarom is het niveau over de hele linie bedroevend.

Ben Hoogeboom zei

Het sop is de kool nauwelijks waard, je hebt gelijk, Wouter. Je hebt ook gelijk dat die Jos Parbleu blijkbaar niet onder zijn eigen naam schreef. Al is hij wel gehoord door het AD. Dus echt anoniem was die mail niet. Maar het zal wel zo’n moslimhater geweest zijn, iemand à la Wilders.
Dat houdt niet tegen dat de tekst van de antwoordmail van mevrouw Ismail openbaar gemaakt moest worden. Kunnen de mensen zien door wat voor viswijven ze geregeerd worden. Dat is altijd nuttig.

Wouter van den Berg zei

Keurig afgerond (je zou zo fractievoorzitter kunnen worden!) - ik kon het alleen niet laten toch nog een eigen stukje te bloggen over dit non-onderwerp. Kijk bij gelegenheid maar eens. Ik ga even mijn internetactiviteiten een poosje beperken trouwens i.v.m. KvhR.