dinsdag 15 januari 2008

Heilige

De Heilige Arnold Janssen (Goch, 5 november 1837 - Steyl, 15 januari 1909), priester en missionaris, was oprichter van drie congregaties:
de Gemeenschap van het Goddelijk Woord (Societas Verbi Divini, SVD), oorspronkelijk gesticht voor de bekering van China, later ook werkzaam in vele andere missiegebieden;
de congregatie van de Dienaressen van de Heilige Geest (S.Sp.S., de ‘blauwe zusters’ of ‘missiezusters van Steyl’) en
de slotzusters van de de congregatie Dienaressen van de Heilige Geest van de altijddurende aanbidding (S.Sp.S.a.p., de ‘roze zusters’ of 'Aanbiddingszusters'). Dezen richten hun leven geheel op de verrezen Christus en smeken in voortdurende aanbidding Gods zegen af over het missiewerk.
Tezamen tellen zij nu meer dan 10.000 leden in 69 landen. Op 19 oktober 1975 werd Arnold Janssen door Paus Paulus VI zalig verklaard. Op 5 oktober 2003 werd hij door Paus Johannes Paulus II heilig verklaard. De kerk viert zijn gedachtenis op 15 januari.
Dat was Wikipedia. Zo kan het dus ook: je bent een soort Albert Heijn, je richt een paar winkels op, en je wordt als organisator zalig en vervolgens heilig verklaard. Mooie kerk.

Geen opmerkingen: