woensdag 14 november 2007

Kamp

Oud-minister Henk Kamp wordt nu voor een slecht en miezerig mens gehouden. ‘Hij scherpt de tegenstellingen alleen maar aan!’ roepen nu de ministers en staatssecretarissen van PvdA en CDA. Dat doet hij misschien wel, ja. Maar je moet eerst eens nagaan wat hij heeft gezegd.
Zoek uit wie er legaal of illegaal is; sluit de illegalen op en zet ze uit, zei Kamp. Dat is misschien niet het meest praktische van zijn voorstellen, maar schept het tegenstellingen? Ik zou zeggen: nee.
Zorg dat kansarme asielzoekers niet meer binnenkomen. Ik ben het daar voor 100% mee eens, als hij er maar aan toevoegt dat de kansrijken wel worden toegelaten.
Verbod op het dragen van boerka en niqaad, of hoe je die dingen ook spelt. Er worden zeer weinig van die dingen gedragen. Onder de Nederlanders worden ook veel maskers gedragen. Maar oké, je kunt het verbieden.
Zorg dat die Turkse en Marokkaanse jongens niet op vakantie een bruid halen uit Turkije of Marokko. Dat is het enige dat voor die ‘tegenstellingen’ zou kunnen zorgen. Maar vindt u het dan een goed idee om zo te gaan trouwen?
Zorg dat moskeeën niet met geluidsapparatuur tot het gebed oproepen. Wie zou het daar niet mee eens zijn?
Tegenstellingen gecreëerd: weinig. Tegenstellingen aangescherpt: ook weinig.
Dan wordt er nog ingegaan op de redenen van het presenteren van deze voorstellen. Hij zou op deze manier vóór Wilders en Verdonk gaan staan. Ik zou zeggen: dat is toch goed? Dat is zelfs prima. Maar waarom iemand iets zegt, of welke gevolgen het gezegde zou kunnen hebben, dat staat bij mij op de zoveelste plaats. Eerst: wat zegt hij?

4 opmerkingen:

S.O.S.Miséria - Crítica e Denúncia zei

Helo ! In the Pays Bas I love Hulst, my dhauther was live in Hulst. I d'ont speak english no speak nederland, but fransh, sapnish, portuguese, sorry.
kis
Alda

Hadriana zei

Hi Ben,

fijn dat je er weer bent.Ik heb het stuk over Kamp vanochtend ook gelezen, het commentaar erop (nog) niet maar ik vind ook niet dat het zoveel tegenstellingen schept.
Ik denk alleen dat illegalen die hier toch een bestaan hebben weten op te bouwen niet uitgezet zouden hoeven worden.
Maar dat dragen van burka's en niqaads kan tot problemen gaan leiden en dan zou er toch wel een verbod op moeten komen.
Met problemen bedoel ik dan praktische problemen zoals legitimatie. En hoe weet je bv dat iemand die binnenkomt met een burka je collega is en niet iemand die de boel komt saboteren?

Ben Hoogeboom zei

Chère Alda,
J’ai vu ton weblog, qui est en portugais, à ma misère. Hulst est une petite ville amusante dans le sud-ouest de Hollande, où les habitants parlent und sorte de suisse.

Ben Hoogeboom zei

@ Hadriana.
En fijn dat jij er ook weer bent! Illegalen die hier een bestaan hebben opgebouwd, zeg je. Ik speel even advocaat voor de duivel. Als ze een bestaan hebben opgebouwd, zijn ze in zekere zin niet meer illegaal. Dan betalen ze belasting enzovoorts.