woensdag 21 november 2007

Anne Frankboom Museum

(Uit het Noordhollandsch Dagblad van 21 november 2007)
Van onze plaatselijke verslaggever. Volgens velen is het een schande als de machtige kastanjeboom die voor Anne Franks Achterhuis staat, gekapt wordt. De heer Gerard Nahalm heeft de oplossing.
U zegt, wat zegt u eigenlijk, meneer Nahalm?
Ik zeg dat we op de eerste plaats naar de woorden van de heer Karskens moeten luisteren. En op de tweede plaats dat we die boom moeten behouden.
Maar moet dat in Amsterdam?
Als ie omvalt daar, kan dat niet meer. Dat staat vast. Wij van Nahalm Tapijtreiniging zijn dan ook voor snelle actie, frisse moed, ondernemingsgeest en doorzettingsvermogen. Wij noemen dat op directieniveau ook wel: het safmod-denken. Dus wat doen wij? Wij slaan de koppen tegen elkaar en daar is de oplossing van het probleem. Een van onze beste personeelsleden, de heer Joop van der Kraan uit Egmond aan Zee, oppert het volgende. Takel die boom op, transporteer hem naar Egmond aan Zee, en zet hem daar dan neer.
Het is een boeiend idee!
Zeker! Een echte Van der Kraan, mogen we wel zeggen. Kijkt u eens, die boom staat daar maar hinderlijk in de weg, in Amsterdam. Dus ik heb de heer Job Cohen al gebeld en ook de wethouder voor groenvoorzieningen en toerisme van Egmond en die waren allebei heel blij. Want nu komt het. Niet alleen herplanten we die boom, we herplanten hem ook nog eens voor het huis van mevrouw Van der Kraan-Dekker. Die is 92 jaar, doodziek, dus die trekt het lontje niet zo lang meer. Van haar huis maken we dan het Anne Frankboom Museum.
Wat zal daarin te zien zijn?
O, van alles. Objecten uit de oorlog. Foto’s van ontsnapte oorlogsmisdadigers. Noemt u het maar op. Een echte museale attractie moet het worden, met die boom voor de deur. We hebben ook al een museumdirecteur: de heer Jan-Kaas Korte, sorry, Jan-Kees Kortekaas. Uiterst capabel.
En het transport van de boom?
Daar heb ik Winder Limmen voor gebeld. Die gaan morgenochtend onderweg.

Geen getwijfel, ’t zal U spijten.
Kom naar ons met Uw tapijten!
Nahalm Tapijtreiniging

Geen opmerkingen: