Wat er mis is met deze goochelarij is het volgende. Dames, heren! Let u op! Er wordt helemaal niet gegoocheld. Niet met enig ‘brood’, noch met enige wijn. Er wordt alleen maar gezegd dat dat brood iets heel anders is. Dat die wijn zomaar Jezus’ bloed zou zijn.
Als u de volgende keer in een katholieke kerk zulke amateuristische trucs tegenkomt, moet u daar eens naar vragen.
vrijdag 4 april 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Omdat ik nooit in enige kerk kom, vraag ik het jou. Goed, die wijn is, zolang die nog bij de wijnwinkel of bij de wijnboer ligt, gewoon wijn, zelfs al maakt hij deel uit van een partij die speciaal voor de kerk is bedoeld. Dat zal geen priester ontkennen. (Of wel?)
Maar op welk moment wordt hij het bloed van Jezus? Op het moment dat de priester hem in speciale glazen inschenkt of zo? Op het moment dat hij gedronken wordt?
Overigens: Ben, graag meer stukjes als deze, en wat minder heiligen en zelfs ook wat minder 'mijn muziek'! Je eigen commentaar steekt mager af tegen dat Wikipedia-geweld. En ik kom hier niet om de Wikipedia te lezen, dat kan ik ook wel op de Wikipedia zelf. Een link naar het betreffende Wikipedia-lemma geven, dat mag natuurlijk weer wel. Maar altijd in het kader van wat bij spreekbeurten vroeger op school je "eigen mening" heette (ik spreek dat nog altijd op z'n Twents uit).
Het moment van de transsubstantiatie van die wijn en dat brood in het bloed en het lichaam van Jezus Christus moet gelegen zijn tijdens het Sacrament van het Altaar, dat wil zeggen: tijdens de Heilige Mis.
Dus zodra de priester (die daarvoor gestudeerd heeft, dat zul je wel begrijpen) zegt dat een en ander heeft plaatsgehad, heeft het plaatsgehad.
Dat is het mooie van het katholieke geloof, en daarom is het ook beter dan de goochelkunsten van Tommy Cooper.
Over die heiligen en die muziek. Ik wil best stoppen met die heiligen, maar het is zo leuk om te doen. Met die muziek zal ik niet stoppen, en wel hierom.
Waar vindt men, geordend, de muziek uit de Renaissance en uit de Barok, compleet met gratis stukjes YouTube?
Die vindt men nergens, behalve op mijn blog.
Dank voor deze verduidelijkingen!
Mijn muziek: akkoord. Maar al is jouw knip- en plakwerk vele malen intelligenter en doorvoelder dan het knip- en plakwerk waar het internet vol van staat, het blijft knip- en plakwerk, en dan zegt de schoolmeester in mij: duidelijk afbakenen wat van jou en wat van een ander is (met aanhalingstekens bijvoorbeeld, of inspringingen (blockquotes)), en bij stukken van een ander de bronvermelding erbij.
Heiligen: daar heb je je prachtblog Uw Kapelaan voor. Ben opnieuw krijgt geen lezer minder met slechts 1 à 1,5 post per dag. Ik wou dat ik het haalde.
Een reactie posten