maandag 7 april 2008

Dobbelen

Stel, u bent een echte christen. U gelooft in Jezus, dat die echt bestaan heeft, maar ook God was of is, en dat die man dood ging maar weer levend werd en daarna nog iets deed. Stel.
Dan gaan we een dobbelspelletje spelen. Allebei een dobbelsteen in onze handen. Wie zal er winnen, de heiden of de gelovige?
U zegt: dat weet ik niet. Maar dan is mijn goede raad: bidt U tot God! U gelooft toch in God? Bidden dus.
Mijn vraag aan het publiek is dan: wie wint deze dobbelpartij?

2 opmerkingen:

Wouter van den Berg zei

Ja hee, als God bij dobbelspelletjes gaat helpen blijft Hij bezig. Dan kan Hij bij wijze van spreken net zo goed ingrijpen bij echte problemen. Hij moet zeer terughoudend zijn bij het tonen van zijn almacht, anders voeren we niets meer uit en lopen we alleen nog maar te bidden. Hij grijpt met mate in, bij dingen die Hij echt leuk vindt en die Hem bij grote delen van de mensheid populair houden. Zoals voetbal! Zo helpt Hij spitsen bij het maken van doelpunten, zoals we keer op keer kunnen waarnemen.

Johannes zei

wat een onzin, dat God bij voetbal helpt en dat Hij dat als PR doet. God kan best helpen bij voetbal, maar dat doet Hij alleen als dit in Zijn plan past. God doet niet aan PR, behalve dat Hij Zijn Zoon ten grave droeg. Opdat een ieder die in Jezus gelooft, God Zijn Vader mag noemen.